KONCERTER

SKAU, PRÆST & HALLBERG et ensemble med stærke rødder i folkemusik, musikdramatik og klassisk musik. Efter flere års tilløb gennem fælles teater-produktioner, har vi indset det uomgængelige og skabt en koncert med vores egne kompositioner. Maren Hallberg på harmonika. Anja Præst på klarinet & basklarinet. Jeg spiller blokfløjter & underlige glemte blæseinstrumenter.

STRIKKEensemblet spiller strikkekoncerter! Voksne i alle aldre samler sig i lokale strikke- og nørklegrupper overalt i Danmark. Til det publikum, kirkernes håndarbejdsgrupper og alle ikke-nørklende koncertgængere har Jesper Vinther Petersen (harmonika), Kai Stensgaard (vibrafon og percussion) og jeg (div. blæs) skabt en koncert fyldt med musikalske nørklerier.

GLØGG spiller kun julekoncerter, og turnerer fra 15.november til 23.december. Jesper Vinther Petersen på harmonika, Kai Stensgaard på vibrafon & aluphone, jeg selv på blokfløjter, whistles og basklarinet. Der er garanti for 100% musikalsk julegodte-vellyd.

Emilie Blomgren & visekællingens spillemænd spiller de stærkeste kort fra skillingsvise-repertoiret. De mest sentimentale om fordums tider. De kækkeste om soldaterlivet. De mest vemodige om sørgelige skæbner. Vi bevæger os fra guldalder til giro 413. Som visekælling ses dronningen af skillingsviserne: svenske Emilie Blomgren. Spillemændene på klarinetter, trommer, sav og fløjter er Kai Stensgaard og jeg selv.

GINNUNGAGAP er et vikingeband med dyb forankring det norrøne myte-stof. Vi udforsker oldtidens klange på historiske instrumenter bygget af nutidens europæiske instrumentbyggere. Ginnungagap rører vores dybeste rødder og publikum suges ind i det fælles fortidslandskab af tunge rytmer, slyngede melodier og gentagne vokale omkvæd. Grænserne mellem musikere og publikum udviskes, 1000 års tåge flimrer væk. Den fælles erindring træder frem. Emilie Blomgren står for tekster og sang, Kai Stensgaard for rytmerne og jeg for at finde melodier og blæse dem ud af oldgamle instrumenter.

Eventyrlig Barok er en kvartet med vekslende theorbe/cembalo/lut-spiller. Kvartetten opstod som resultat af et lykkeligt barok-sammenstød ved H.C. Andersen-festivals23. Der er garanti for progressiv baroknydelse – også til hardcore-barok-publikummet. Lise Bech Bendix, sopran. Maria Rosenkilde Qvist, barokcello. Tine K. Skau, barok-blokfløjter.

Green Pipes m. organist Carl-Aage Eliasson på kirkeorgel & mig på blokfløjter, whistles, elody (elektrisk blokfløjte) og guitarpedaler. Green Pipes er orgel- og fløjtemagi der byder kirkerummet op til dans. Melodier, der spænder hvælvinger. Instrumental virtuos vildskab, der blæser støvet ud af piberne!

Vanillah er musik med inciterende rytmer fra Dér Hvor Peberet Gror – altså i høj grad De Varme Lande. Harmonikaspiller Ib Buchholz og vibrafonspiller Kai Stensgaard er ankermænd. Jeg drysser fløjtestøv med vaniljesmag ud fra stormasten, når den musikalske luksusliner stævner ud.

Flauti Con Amore. Blokfløjtekvartet med “con amore” på klang, repertoire og spilleglæde! Vi har absolut ingen berøringsangst ifht repertoire og spiller lige præcis det, vi har lyst til. Vi turnerer med årstids- og temakoncerterne JULEKONCERT, PÅSKEKONCERT, HØSTKONCERT,SOMMERKONCERT og CLASH & COMBI. CLASH & COMBI er en koncert, der er fordelt ligeligt mellem renæssance og avantgarde – med et hav af vidunderlige og sære instrumenter. Vi har også et program, hvor organisten kan være kammermusiker – så er vi rigtig mange Con Amore-blæsere!

Mariæ Matronae er søsterensemble til Flauti Con Amore. Her spiller vi (dresscode nonnedragt fra middelalderen) udelukkende middelalder- og renæssancemusik på historiske blokfløjter og eksotiske, sjældent sete blæseinstrumenter som gemsehorn og pipgorns. Mød Søstrene Diskanta, Altus, Tenoria og Bassus for fuld udblæsning med vind i de instrumentale skørter.

SKAU & STENSGAARD er en duo, der er vokset frem som logisk konsekvens af 15 års samarbejde i andre projekter. Vores musikalske parløb har resulteret i et koncertprogram med noget på hjerte. Der er musik fra 10 århundreder og fra alverdens lande, stilarter, komponister, instrumenteringer. Koncerten er en musikalsk oplevelse, der ikke kan sættes i bås. Kai Stensgaard spiller marimba & slagtøj. Jeg spiller på blæseinstrumenter. Vi har også en specifik MIDDELALDERkoncert med historiske instrumenter.

FATAMORGANA er en kvartet med en rød tråd i mødet mellem nyt og gammelt. For det første er vi 2 generationer af musikere. De unge er blokfløjtist Dora Haraszti og hornist Esben Lindhardt Toft. De gamle er marimbaspiller Kai Stensgaard og jeg. For det andet er koncerten bygget op over musik fra 1000 år.