SALMER PÅ KELTISK – nyfortolkning og gensynsglæde

Kirkekoncert eller musikgudstjeneste og irsk til kaffen

Når den keltiske musiktradition møder de kristne salmemelodier, sker der noget med rytmen og de harmoniske strukturer.
Det keltiske tonesprog er inderligt og sansemættet med karakteristiske harmoniske og melodiske vendinger og et inciterende rytmisk swing. Derfor tilføres salmerne nyt lys og en egen dansant glæde – gennem de harmoniske forandringer får melodien et andet og større både sanseligt og sfærisk skær.

Det har været en rejse i kelternes kunstneriske univers at lave disse arrangementer, og vi glæder os over at kunne præsentere de salmemelodier, vi har haft med på rejsen :  Bl.a. Sov sødt barnlille, Se hvor nu Jesus træder, Denne er dagen, Af dybsens nød, Jeg ved et evigt himmerig og Måne og sol, Nu falmer skoven, Vi pløjed og vi såede, I østen stiger, Herren strækker ud sin arm, Lover den Herre, Spænd over os  …

SALMER PÅ KELTISK bliver brugt som ren kirkekoncert med hovedvægt på salmerne i deres nye tonesprog samt små smagsprøver på ”den rene vare”: Keltisk musik fra Irland og Skotland i form af airs, reels og jigs.

SALMER PÅ KELTISK bliver ofte engageret til musikgudstjenester og efterfølgende kaffestue.
Her står vi for det musikalske forløb i kirken OG spiller ½ times stærkt underholdende program til kaffen!
Salmevalget til gudstjenesten foretages i samarbejde med os. Tryk på linket nedenfor (salmevalgsliste til kirken) og se, hvilke salmer, vi “har i stald”. Særopgaver udføres – selvfølgelig!

Den keltiske musiks særpræg har jeg brugt i kirkeoperaensemblet TRIOfabulas arrangementer af salmer siden år 2001
Musikforestillingen DAVID – superhelt i krig & kærlighed (2010) er gennemsyret af dette inciterende tonesprog.
Lisa Balle og jeg har skabt de færdige arrangementer i fællesskab og vores musikalske smag fornægter sig ikke: Det er vildt, sjovt, smukt og frem for alt stærkt underholdende.

Både Lisa Balle og jeg har spillet i den keltiske kvartet WillowTree.
Lisa har spillet folkemusik, siden hun kunne favne en harmonika og har et mangeårigt samarbejde både i koncertsammenhænge og som studiemusiker med en af den keltiske musiks ”grand old men” Carsten Rosenlund.

SALMEVALGSLISTE TIL KIRKEN

BOOKING: Tine K. Skau, mail@tinekskau.dk, mobil 41461795
Honorar koncert: 7.500 kr. + kørsel. Honorar musikgudstjeneste: 6.000 kr. + kørsel.