KIRSTEN & KIRKEMUSEN

en MUSikalsk interiør-guide

KIRSTEN & KIRKEMUSEN fører på fornøjelig og oplysende vis børnene rundt i kirkerummet. Kirkemusens egen webside: www.kirkemus.dk !

Sagen er nemlig, at kirketjener Kirsten er så glad for sit arbejde….hvis bare ikke hun skulle være alene i kirken, for hun er bange for mus. Og mus er der! En enkelt kirkemus, der er meget nysgerrig og ikke bryder sig om Kirstens larm, Kirstens snak og især Kirstens kost. Til gengæld synes den, at Kirsten er SÅ dejlig, og i løbet af forestillingen bliver Kirsten mere og mere irriteret. Musen kommer ubehageligt tæt på og skal jages væk. I forestillingen kommer Kirsten igennem fortællinger fra sit private liv med kirken: Niels-Ole, som hun mødte til konfirmationen og senere blev gift med, barnebarnet der blev døbt for nylig og sønnen, der er sådan en god dreng.

Kirsten fortæller om prædikestol, døbefont, kors/kruzifiks, alter og alterskranke, kor, hovedskib, sideskibe …. kalkmalerier, symboler i kirken og alt det, der fanger øjet i netop den kirke, vi aktuelt skal spille i. Kirstens helt egen interiør-rap, akkompagneret af muse-stomp er startskuddet til en hæsblæsende jagt på kryds og tværs rundt i kirken – lige indtil mus og menneske befinder sig foran knæfaldet. Kirsten er vred, musen er ked af det – bliver de venner? Hvor end Kirsten kommer frem, fortæller og perspektiverer hun til livets store øjeblikke – men her bliver hun tavs…..

Der er musik fra publikum kommer ind af kirkedøren til de forlader kirken igen. Både Kirsten og Kirkemusen har deres egne musikalske temaer, der er klokkeklang, stomp, rap, vuggesang, stemningslag og et forrygende instrument-battle. Alle kompositioner er originale til forestillingen. Flere af dem indeholder (brudstykker af eller hele) salmemelodier.

Ønsker man at tilbyde evt. skoler undervisningsmateriale til efterbehandling, kan det fåes ved at kontakte mig på mail@tinekskau.dk

Anja Præst Mikkelsen: Klarinet og div. blæs & Kirsten

Tine K. Skau: Blokfløjter, alubells, div. blæs og Kirkemus

Musik: Tine K. Skau & Anja Præst Mikkelsen

Idé og research: Tine K. Skau

Kostumier: Birgitte Nisbeth

Kirkeinteriør vejledning: Ph.d. Jørgen Skov Sørensen

Teologisk vejledning: sognepræst Carsten Olav Christensen

Pædagogisk rådgivning: Esbern Skovgaard, Folkekirkens Skoletjeneste Odense

Inspirator: sognemedhjælper Marianne Klausen, Aars Kirke

Primærkilde v. research: www.kirkearkitektur.dk , Moderne dansk kirkearkitektur v. lektor Benny Grey Schuster, TPC Løgumkloster og Symboler i kirkens billedsprog af Frithiof Dahlby

Anja Præst Mikkelsen er uddannet Almen Musiklærer og Folkemusiker fra Det Fynske Musikkonservatorium. Anja har en massiv international koncertvirksomhed med sig – primært fra gruppen Phønix (www.phonixfolk.dk), 100vis af skolekoncerter, 9 CD-udgivelser samt priser (bl.a. Danish Music Awards). Kombinationen af skolekoncertvirksomhed, mange års undervisning og Anja Præsts og Maren Hallbergs erfaringer fra musikhistorien “Den lille Sjæl” giver tilsammen Anja en helt speciel indsigt i musikformidling for Kirsten & Kirkemusens målgruppe.

Særligt for folkekirkelige skoletjenester og skole-kirke-samarbejder: Koncerten er målrettet indskolingen. De faste stationer under koncerten er hovedskib, døbefont, prædikestol, kors, alter og knæfald. Det er steder, der får særlige kommentarer med på vejen under koncerten. Børnene får også klar besked om den enkelte kirkes placering af hovedskib, sideskibe, kor m.v. Da der findes mange andre tiltag om orglet i skoletjenesterne, har vi valgt, at holde instrumentet uden for koncertens indhold.

Koncerten Kirsten & Kirkemusen turnerer hele året og varer ca. 35. min., målgruppe: 0.-4. klasse, de ældste børnehavebørn og familiearrangementer. Pris: 7.500 kr. + transport

For flere koncerter, større og mindre turneer afgives tilbud!