GERDAprisen 2011

Gerdaprisen uddeles af Grevinde Alexandra af Frederiksborg pva af Menighedernes Daginstitutioner (MDI) og ”tildeles personer, der har gået foran på det pædagogiske arbejdsfelt, har udvist mod og særligt initiativ og/eller udviklet nye metoder, er der er omsat i handling”

TRIOfabula har tidligere underholdt ved en Gerdapris-uddeling. Da var det Bubber og holdet bag Julekalenderen Jesus og Josefine, der fik prisen.

Indstilling fra Kirsten Münster, sognepræst og koordinator af Haderslev Skole Kirke Samarbejde med følgende begrundelse: ”Da Tine K. Skaus forestillinger taler til alle sanser, bliver de tilgængelige for alle børn, også børn med særlige behov. Med Gerdaprisen vil Tine K. Skau og hendes Ensemble TRIOfabula få en velfortjent anerkendelse og en håndsrækning til at lave flere forestillinger – det er vi nogle, der glæder os til.”

Formand for MDI Peter Birch: “Den røde tråd i det, I laver, er et ønske om at give børn lige rettigheder til udvikling, oplevelse og glæde over at opleve det fællesskab, der opstår med fortællingen og musikken”.

Det forpligter, at modtage anerkendelse for sit mod og få at vide, at ens arbejde gør en forskel. Det er en forpligtelse, jeg med glæde vil tage på mig, udforske og udfordre.

En del af historien om Gerdaprisen handler også om operaen REGNBUEBØRNENE.

Et projekt om opera for og med børnehavebørn i Danmark, pædagogisk konsulent Ulla Engholm fra MDI fik ideen til.Den dramatiske ramme er den bibelske fortælling om Noahs Ark.Jeg skrev musik, manus, scenografi og pædagogisk strategi fra december 2010 til februar 2011, herefter havde TRIOfabula en kort indstuderingsperiode. TRIOfabula havde prøver med børn fra børnehaver i Bolbro, Odense fra februar frem til maj 2011, hvor uropførelsen af REGNBUEBØRNENE fandt sted, og blev dækket af TV2 Fyn.

Ovenstående fotos af Michael Bager, Fyns Stiftstidende.