DE 10 BUD

de 10 bud – også for konfirmander !

er et begrebsmæssigt ikon alle kan citere fra. Dette faktum og ”de 10 bud”s indhold og konsekvens, er så fascinerende, at Kai Stensgaard og jeg i starten af 2009 besluttede, at vi ville skrive en programkoncert over dem.
De 10 bud er en koncert med gode grin og toner, der får én til at tænke efter. Mord for åbent tæppe og en radio tunet ind på giro 413. Lovprisning, spontane improvisationer og grundigt gennemkomponerede følelsesbeskrivelser. Publikum vil opleve programmusik med holdninger, følelser og måske provokationer. Kompositionerne er en smeltedigel af nykomposition, citatteknik, musikperformance og mange forskellige stilarter som barok, latin og folklore mm.

Konfirmanderne får ofte “et klip i kortet”, hvis de møder op til en kirkekoncert – og det har vist sig, at de 10 bud-koncerten fanger deres interesse. Det er unge mennesker, der er vant til at afkode sproget i musikvideoer og forholde sig til musikalske fortolkninger, derfor transformerer konfirmanderne gang på gang, i løbet af koncerten, til glade, spørgende, nysgerrige unge mennesker. De 10 bud-koncerten kan derfor med fordel også bruges som en del af konfirmandundervisningen, det særlige arrangement for konfirmander og deres forældre eller som prædikenled i konfirmandgudstjenesten.

Kai Stensgaard og jeg har gennem mange samtaler, Luthers Lille Katekismus og uvurderlig sparring med sognepræst Carsten Olav Christensen fundet et tonesprog der beskriver, leger med, udfordrer og formidler de 10 buds årtusindgamle moralkodex.

Tine K. Skau: blokfløjter, whistles, vokal
Kai Stensgaard: Musiker og komponist: www.kaistensgaard.com, marimba, aluphone
de 10 bud turnerer hele året.
Pris kr. 8.000
BOOKING: Tine K. Skau, mobil 41461795 eller mail@tinekskau.dk